Et nyt samarbejde, som forener kampen mod madspild med innovation og velsmag
Hvad enten du driver et lille, lokalt bageri eller bager brød til hele Danmark, vil der fra tid til anden være brød i overskud, så længe du bager med surdej. Det er nu engang glæden og udfordringen ved at arbejde med håndværk, surdej og levende organismer.
Men sæt nu, at der findes en ny vej til at genbruge og bringe godt overskudsbrød tilbage i værdikæden. Og skabe et nyt - og potentielt mere velsmagende - produkt.
Det har Amass, Jalm&B og Hansens Is sat sig for at finde.
Isen er skabt ud fra et fælles ønske om at ændre vores nuværende fødevaresystem, hvor alt for meget god mad går til spilde. Ved at dele viden, lidt kokkesnilde, brød i overskud og et åbentsindet ismejeri kan en idé blive til et reelt bidrag til nye, cirkulære partnerskaber og fødevarer.
Overskudsbrødet har vi omdannet til brødsirup. Brødsiruppen erstatter sukker, vi ellers skulle have brugt, og isen får samtidig smag af surdejsbrød og salt. Deraf navnet Salty Caramel Dough. Isen har desuden en kerne af karamel og er dyppet i mørk chokolade fra Friis-Holm, som er vendt med ristede brødkrummer.
Du finder isen i Irmas frysediske.
Her finder du informationer om, hvordan Irma er organiseret og lidt om det vi brænder for - at gøre en forskel.
Find ud af her hvilke nyheder der lander på hylderne i din lokale Irma
Her kan du se og læse mere om alle de fanatiske leverandører, som hjælper os med at få lækre varer ud til dig